Tech-Bulletins

TB1

TECHNISCH BULLETIN TB 01 Onderwerp: Voegafmetingen (aansluit- en dilatatievoegen). Zowel aan binnen- als buitenzijde van bouwconstructies komen voegen voor. Dit kunnen zijn: - Aansluitvoegen (b.v. tussen kozijn/muur). - Dilatatievoegen (b.v. tussen betonplaten onderling). Deze voegen worden bewust aangebracht in de constructie om te grote werking op te vangen.


TB2

TECHNISCH BULLETIN TB 02 Onderwerp: Geschiktheid en voorbehandeling van ondergronden. Toepassing van hechtprimers. Voor een goed functioneren van een kitvoeg is het van essentieel belang dat de kit een goede verbinding vormt met de ondergrond waarop hij wordt aangebracht. Immers als de hechting verloren gaat is de functie van de afdichting deels verloren.


TB3

TECHNISCH BULLETIN TB 03 Onderwerp: Aanbrengen en afwerken van kitvoegen. De volgende punten zijn hierbij van belang: 1 Verwerkingsapparatuur 2 Wijze van aanbrengen 3 Wijze van afwerken.


TB4

TECHNISCH BULLETIN TB 04 Onderwerp: Verkleuring van kitvoegen Afdichtingskitten worden in de bouw en industrie op velerlei plaatsen onder zeer uiteenlopende omstandigheden op allerlei ondergronden toegepast. Hierbij kan het voorkomen, dat de kitvoeg na enige dagen of weken een verkleuring laat zien. Over het algemeen kunnen de kitten beschouwd worden als redelijk kleurstabiele producten.


TB5

TECHNISCH BULLETIN TB 05 Onderwerp: Schimmelwerendheid Bij toepassing van producten in vooral vochtige ruimten kan schimmelvorming optreden. Bij vochtige ruimten kan gedacht worden aan: Keukens, sanitaire ruimten, zwembaden, slachthuizen, koelhuizen, opslagruimten, productieruimten voor bijvoorbeeld levensmiddelen enz.


TB6

TECHNISCH BULLETIN TB 06 Verlijming gevelpanelen De toepassing van HPL- gevelpanelen is de laatste jaren sterk toegenomen ten koste van de klassieke gevelbeplating, welke veelal werd vervaardigd van multiplex. De keuze voor deze nieuwe bouwmaterialen is vaak gebaseerd op het feit, dat dergelijke materialen vrijwel geen onderhoud behoeven en direct zonder schilderwerk een fraai resultaat opleveren.


TB7

TECHNISCH BULLETIN TB 07 Richtlijnen kitverbruik.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen