MEK Methylethylketon

MEK Methylethylketon

MEK

Methylethylketon (CAS-nummer: 78-93-3), is ook bekend onder de naam butanon en wordt nog weleens afgekort tot MEK. Het is een keton en wordt gebruikt als reinigingsmiddel of oplosmiddel. Het is een kleurloze vloeistof met een erg sterke zoete geur. De geur kan als prettig worden ervaren, maar we horen ook weleens terug dat het als stank wordt ervaren.
Naast de toepassing van reinigingsmiddel en oplosmiddel, wordt het gebruikt als weekmaker in verschillende lijmen. Het gaat dan om contactlijmen die voor kunststoffen worden gebruikt. De lijm met methylethylketon zorgt ervoor dat het oppervlak van een kunststof zacht of vloeibaar wordt. Hierna zijn kunststof delen goed aan elkaar te lassen. Als reinigingsmiddel zien we de stof terug in de rubber- en kunststof industrie, om matrijzen mee te reinigen.

 

Voorraad

Te reserverenBeschikbare verpakkingen

 StuksEenhedenInhoudLengteBreedteHoogte
Stuk1Jerrycan5 LTR   
Doos4Jerrycans5 LTR   
Pallet120Jerrycans5 LTR   

Documenten bij dit artikel

Veiligheidsblad

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang